iNSnet partner in commonizers

commonizers peter van vliet elisabeth rijpkema

Op 4 juli was het zover: de samenwerkingsovereenkomst voor het nieuwe initiatief commonizers werd getekend door Elisabeth Rijpkema van Matters of Value en Peter van Vliet van stichting iNSnet.

Commonizers helpen bedrijven en organisaties om hun duurzaamheid te meten en zichtbaar te maken. Dat draagt sterk bij aan de nieuwe economie. In de nieuwe economie gaat het niet langer alleen om geld te verdienen, maar om meervoudige waarde te creëren en om deze ten goede te laten komen aan de hele samenleving, het common good.

Met de oprichting van commonizers keert iNSnet terug naar haar roots: vanaf haar start in 2002 richtte de stichting zich op brede duurzaamheid en het zichtbaar maken van toegevoegde waarde daarin. Daartoe werd eigen onderzoek opgezet met de Duurzaamheidmonitor. Uit de communicatie rond brede duurzaamheid kwam ook Duurzaamnieuws.nl voort.

Nu is er opnieuw behoefte aan een brede visie waarin integrale duurzaamheid de basis vormt. Die schept de contouren van de nieuwe economie, die behoefte heeft aan instrumenten die meervoudige waarde kunnen meten en zichtbaar maken. Daarmee kunnen bedrijven en (overheids)organisaties sturen op maatschappelijke waarde. Om het meten te faciliteren bieden commonizers ook een breed overzicht van instrumenten en methoden die duurzame processen in beeld brengen. Zo kan elke organisatie haar strategie naar de nieuwe economie optimaal afstemmen op de eigen doelen en capaciteiten.